“Y150 k0nvoi dari KL, kant0i meragvt di Muar.” – P0lis dedah wajah peragvt yang seret wanita tepi bangunan

Baru-baru ini telah tular di media sosial satu video rakaman kes ragvt yang berlaku di Muar, Johor. Menerusi video tersebut, kelihatan dua buah motosikal jenis Yamaha Y150 telah meragvt beg tangan seorang wanita di tepi sebuah bangunan. Kejadian berlaku dengan pantas.

Kejadian yang dipercayai berlaku pada 13 April lepas telah tuIar di media s0sial berikutan tersebarnya rakaman cctv aktiviti jenayah tersebut. Rata-rata netizen galak mengeccam kedua-dua peragvt itu kerana melakukan jen4yah serta mendatangkan keced3raan kepada m4ngsa.

 

Dari KL buat 0nar, polis tayang wajah ‘lelaki’ yang ragvt wanita tepi bangunan di Muar

Namun begitu, sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jattuh ke tanah juga. Petang tadi Ketua Polis Daerah Muar telah membuat sidang media dengan memaklumkan bahawa wajah penunggang motorsikal Y150 tersebut sudahpun dikenalpasti.

 

Video penuh:

Menurut kenyataan daripada pihak polis, tangkapan telah pun dibuat di Cheras dan Rawang, Kuala Lumpur dan suspek-suspek yang terlibat akan direman selama 7 hari. Walau bagaimanapun, pihak polis sedang giat mencari seorang lagi svspek yang masih bebas.

Difahamkan lelaki di dalam gambar ini masih tidak memunculkan diri dan tidak dapat dikesan. Lelaki tersebut dipercayai tidak berani menyerah diri dan berharap identiti tidak tersebar.

Pihak polis turut mendedahkan wajah penunggang motor itu bagi memudahkan urusan penangkapan dijalankan. Hal ini kerana  rakan-rakan penunggang motor Y150 yang lain telah berjaya ditangkkap. Namun hanya pemilik wajah ini saja berjaya mel0l0skan diri!

 

Pemilik wajah dikenali sebagai : Mohd Fariezzuan Shah @’Toncet’

Melihat daripada kes ragut yang viral ini, rata-rata netizen telah mengucapkan syabas diatas kecekapan IPD Muar dalam menyelesaikan jenayah. Mereka turut berharap supaya peragut yang masih menjadi burvan polis itu segera ditangkap.

 

Mohon bantuan orng ramai

Sejurus itu, dipinta orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan pemilik wajah ini, segera tampil memberikan bantuan. pelbagai usaha dijalankan. Orang ramai turut bersimpati dengan mangs4, seorang wanita yang telah diragvt. Mereka meminta supaya anak-anak muda yang terlibat ini dapat belajar daripada tindakan yang mereka telah lakukan.

Anda boleh k0ngsi artikel link ini sehingga pelaku ini berjaya ditangk4p dan memberikan kerjasama dalam kes ragvt yang telah dilakukan. Terima kasih!

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih 🙂

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Go go Tular

Sumber : Malaysian Cr!me Watch / Polis Daerah Muar / Celotehsaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *