[VIDEO] Petua Merawat TUMIT MEREKAH dan HITAM – Wanita Ini Kongsikan Cara Agar Tumit Terus Jadi HALUS MULUS Hanya Gunakan Bahan Di Dapur

Apabila kita melakukan aktiviti kerja seharian terutama banyak menggunakan pergerakan dan berdiri pasti kaki kita akan terasa bebanan dan akan ada kesan-kesan sampingan.

Antara kesan utama adalah masalah tumit merekah dan hitam memang sering dihadapi ramai wanita. Pelbagai cara digunakan sama ada rawatan sendiri dan sampai ada yang sanggup pergi rawatan spa untuk menghilangkannya. Ini memerlukan kos yang tinggi untuk membuat rawatan.

Sebenarnya tak perlu buang duit pun pergi buat rawatan atau beli produk untuk menghilangkan masalah tumit merekah ini.

 

PERKONGSIAN UNTUK RAWATAN SENDIRI DI RUMAH

Bagi anda yang ingin berjimat dan tiada masa untuk ke spa, boleh cuba cara ini dengan buat sendiri saja di rumah seperti perkongsian Siti Norshafika Amran ini. Guna barang dapur saja dan paling menarik dalam masa lima minit saja masalah ini settle!

“Tip tumit merekah bersinau dalam 5 minit hanya guna 2 barang je. Jangan duk pandang rendah tang tumit merekah. Tumit pun ada hak nak melawa, bergojes, ada skin haluih mulus bak muka ploles jugak.

“Yer korang, nampak tua bukan je pada paras rupa! Orang tengok kaki pun boleh kata kita tua. Bukan sorang je tapi ramai hat tegur kaki datin dah macam orang tua padahal umur baru 26. Malu sungguh!

Datin berlapang dada nak share tips basmi masalah tumit merekah hanya guna barang kat dapur je. Mudah dan senang. Anak-anak tidur mommy-mommy boleh la belai tumit”.

Bahan-bahan

  1. Limau nipis boleh jugak guna lemon dan garam.

 

2. Berus gigi murah guna bulu yang kasar, lepas limau dah lunyai gunakan berus pulak.

 Sebelum

Selepas

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih 🙂

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Go go Tular

Sumber: Siti Norshafika Amran via Riverbed

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*