“Tu rumah pakcik blok depan tu, bini dia nampak Mona Fendy keluar tandas pergi dapur…..”

Semua tahu Dukun sebenarnya pasal kes pembvnuhan paling k3jam suatu ketika dahulu yang membabitkan Mona Fendy. Siapa tak kenal nama ni kan? Bertahun-tahun kes itu menghantui dan diingati kita semua, dan bermacam jugaklah cerita pasal hidup Mona Fendy keluar.

Ada yang betul, dan ada yang direka atau ditokok tambah untuk buat orang bertambah takut. Tapi, kelmarin seorang lelaki bernama Faizal akhirnya buka mulut tentang cerita sebenar yang berlaku selepas Mona Fendy dig4ntung.

Faizal ni sebenarnya anak kepada staf penjara Kajang dan keluarga dia tinggal dekat kuarters tu selama 20 tahun. Baca cerita ‘d4rkside’ yang berlaku lepas Mona Fendy digantvng mat1 dikongsi Faizal dekat Twitter.

Apa yang jadi semasa and selepas dia dig4ntung?

“Dia mengadap dinding sel berborak setiap malam after Isyak and sebelum Subuh.”

Permintaan terakhir Mona Fendy, kemenyan.

“Tiada setitik leb4m pun di leher jen4zah. Clean and clear.”

“Jal, tu umah pakcik blok depan tu, bini dia nampak Mona Fendy keluar tandas pergi dapur…”

Pukul 3 pagi, seorang perempuan menjerit pulak. Nampak Mona Fendy duduk and terus keluar ikut sliding door. Then, hilang.

Dengar lagi perempuan jerit belakang. Kuarters jadi huru hara…

Rumah sendiri pulak kena kacau… Shower terpasang, ada suara perempuan menyanyi dalam toilet…

Adik perempuan terjaga, terus duduk, pandang mengadap dinding, and borak…..

“tu, perempuan kat kerusi tu. Dia kejut adik tadi m4rah m4rah…”

Segala ‘amalan’ yang tinggal dihujung hayat dia (Mona), itulah yang mengganggu perumahan…

Seram tak? Kalau nak lagi seram, pergi tengok filem Dukun waktu malam….

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih 🙂

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Go go Tular

Sumber: LobakMerah via LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*