Suspek pukvl bekas isteri, bapa mertua dibebaskan atas faktor kesihatan

LELAKI yang membelasah bekas isteri dan bapa mentuanya di Jalan Utarid, Sungai Buloh pada 4 September lalu, dibebaskan dengan jaminan polis atas faktor kesihatan.

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, suspek telah ditahan ketika tampil memberi keterangan berkaitan kes itu kira-kira jam 12 tengah hari pada 9 September lalu.

“Bagaimanapun, suspek dibebaskan dengan jaminan polis atas faktor kesihatan pada hari sama.

“Suspek turut mengemukakan surat rujukan perubatan memaklumkan dia disahkan mengalami tekanan perasaan,” katanya.

Katanya, polis masih menunggu laporan penuh perubatan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecedera an.

Terdahulu, kejadian jam 12.15 tengah hari itu tular selepas kisah berkenaan dikongsi kenalan mangsa di Facebook, hari ini.

Status berkenaan disertakan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di lokasi, tangkap layar ugutan bekas suami mangsa serta gambar mangsa dan bapanya yang ceder4 selepas kejadian itu.

Sumber berkata, mangsa berusia 35 tahun bersama bapanya berusia 60-an dalam perjalanan pulang ke rumah selepas menyelesaikan urusan mahkamah di Shah Alam sebelum menyedari tayar kereta dipandu pancit disyaki ditoreh.

“Mangsa memberhentikan kenderaannya di bahu jalan untuk memeriksa tayar sebelum menyedari kereta dipandu bekas suaminya berusia 34 tahun berhenti berhampiran.

“Suspek kemudian bertindak menghentak kepala mangsa dan bapanya di permukaan jalan sehingga menyebabkan pergelutan,” katanya.

Katanya, kejadian disedari orang awam yang membantu meleraikan pergelutan.

“Lelaki terbabit kemudian beredar dari lokasi manakala mangsa dan bapanya bergegas ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan lanjut.

“Akibat kejadian itu, bapa mangsa menerima tiga jahitan di kepala manakala mangsa hanya mengalami ceder4 ringan,” katanya.

Doktor wanita berdar4h kepala dipukvl bekas suami

Terdahulu, tular di media sosial video seorang doktor wanita ceder4 dipukvl bekas suami yang juga seorang doktor sampai berdar4h kepala.

Menurut sumber, wanita itu dipukvl kerana suspek tidak berpuas hati dengan mangsa berkaitan hak penjagaan anak yang masih berjalan di mahkamah.

Suspek juga turut memukul kepala bapa mangsa ketika dalam perjalan pulang dari mahkamah, semalam.

https://www.facebook.com/nursabrina.zahari/videos/10211969535193167/

Mangsa telah beberapa kali membuat laporan polis berhubung keganasa 4n yang dicetuskan suspek tetapi tiada sebarang tindakan dari pihak berwajib sehingga kini.

Sementara itu, ibu saudara mangsa memberitahu, pihak polis memberikan alasan tiada bukti kukuh untuk menahan suspek.

Diharap dengan adanya bukti ini, pihak polis dapat mengambil tindakan selanjutnya sebelum suspek bertindak dengan lebih kej4m selepas ini.

Sumber 1 & 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *