Rasa Bengang Tak Dapat Cover Gigi Patah, Ejen Insurans Ini Tampil Bagi Penjelasan

Lepas kes pemegang polisi insurans mengamuk, muncul pula lagi satu isu. Tapi kali ini lain sikit, ada ahli keluarga terlibat dalam kemalangan dan dikejarkan ke hospital.

Dia cuba hubungi pihak insurans memandangkan keadaan ahli keluarganya itu agak parah, gusi koyak rabak, bibir pecah dan gigi patah.

Namun begitu, respon yang diterima amat mendukacitakan apabila pihak insurans tidak membuat sebarang perlindungan pada gigi pesakit.

Takaful yang di bayar tiap bulan tanpa gagal rm200 sebulan sejak 2015..tak pernah guna…

“Kisah benar terjadi dekat family aku!!!
Please viral kan and take note!!!
Kepada agent agent insurans Minta tolong explain dekat Aku.

Takaful yang di bayar tiap bulan tanpa gagal rm200 sbulan sejak 2015..tak pernah guna.. sekali accident, nak guna.. gusi koyak rabak sampai bibir pecah, gigi pun patah abis.. luka2 kat badan  tak payah cerita la..”

Satu diluluskan berdasarkan pemerhatian awal masuk wad..Sebelum operation tak dapat cover..

Sumber : Facebook

“Sekali takaful call sbb terima GL dari hospital pantai.. satu diluluskan based on pemerhatian awal utk masuk ward dulu.. GL kedua sblm buat operation utk jahit koyak gusi bibir n gigi akibat kemalangan..

Cakap, tak cover gigi.. aku tanya,”ni kemalangan bukan saja2 buat gigi bg cantik”.. aku smbung lg,”kalau accident, xda patah riuk luka tp gigi patah, doc kna buat gigi, wpun kemalangan,  xcover ke?!” Dan mereka nganga senyap erk erk tak tau nak jawab.. dia kata ada dalam polisi.. so aku cari balik polisi..”

“Memang lah gigi tak cover kalau kau cantik gigi..Tapi sebab accident!!!”

“Then ni yg aku dapat.. mmg la gigi xcover kalau kau nak cantik kan gigi atau sengaja kunyah benda keras smpi gigi patah.. tp kalau sbb accident, gigi kau patah, cover kot!!!

Nnt ada slogan,”sediakan payung sblm hujan” utk org amik insuran.. tp skrg ni payung, baju hujan ada siap tp tak nak lulus kan n tak nak bayar..

Tak study polisi sndr ke apa?!”

 

Bengang dengan penjelasan pihak insurans, Syafiq Ibrahim viralkan pos ini, bermacam-macam reaksi netizen menyokong dengan apa yang dibahaskan olehnya.

Oleh itu, salah seorang ejen insurans tampil menceritakan perihal sebenar terhadap kes ini. Hmmm,, begitu rupanya.

 

Respon ejen

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih 🙂

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Go go Tular

Sumber: Lobakmerah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*