Pengakap Kanak2 Dari Filipina Menggoda Netizen Seluruh Dunia Dengan Bor Fancy mereka yang sempurna

Baru-baru ini, sekumpulan pengakap lelaki muda dari Casoon Elementary di Filipina telah mengambil World Wide Web kerana prestasi menakjubkan mereka yang menarik. Setakat ini, video itu telah memperoleh 2.7 juta paparan dan berjaya memperoleh beribu-ribu reaksi dan saham dari netizens lain di seluruh dunia.

Fancy Drill adalah prestasi yang memperlihatkan betapa disiplin dan bersatu sekumpulan pengakap lelaki. Ia berasal dari Akademi Tentera Laut Diraja Thai dan menjadi sukan yang mengajar anak-anak muda mengenai banyak kebajikan dan nilai dalam kehidupan.

Melakukan Fancy Drill memerlukan sejumlah besar kesabaran, usaha, masa, disiplin, dan ketepatan kerana ia memerlukan kerjasama penuh dari satu pasukan.

Dalam latihan ini, sekumpulan 10 atau lebih kanak-kanak lelaki dijangka melakukan beberapa pergerakan dan perintah yang diberikan oleh pegawai, dan mereka perlu berbuat demikian ketika membuatnya kelihatan seperti mereka bergerak sebagai satu.

Fancy Drill yang dipamerkan oleh pengakap lelaki Casoon Elementary School, bukanlah satu pencapaian yang mudah untuk dicapai.

Tahap kerumitan dan perincian yang terlibat dalam latihan mereka agak sukar untuk berjaya mempamerkan. Ini mungkin sebabnya ramai orang netizens telah berkongsi cinta dan kagum mereka tentang kumpulan lelaki ini.


Selain daripada irama gendang, dan pegawai komander yang mendorong mereka untuk menunjukkan langkah-langkah tertentu, terdapat juga muzik yang bermain di latar belakang. Ini menambah rasa keseluruhan prestasi, menjadikannya pesta visual untuk penonton menikmati.

Video itu pada asalnya diposkan ke Facebook oleh netizen bernama Shirley Jean Villamor Sugano. Anak-anak lelaki melakukan latihan mewah ini sebagai sebahagian daripada Ground ES Camporal Monkayo Central 9 sebagai perjumpaan untuk Jambore Provincial Pengakap Boy of the Philippines.

Bagaimanapun, fakta yang menyedihkan adalah bahawa daripada 35 lelaki muda yang melakukan latihan dengan sempurna, hanya 15 dari mereka yang dapat meneruskan ke Jambore Wilayah kerana batasan dalam bidang kewangan. Inilah sebabnya mengapa kanak-kanak ini mempamerkan prestasi cemerlang ini dalam usaha untuk membiarkan kerajaan melihat bagaimana mereka berdedikasi dalam bidang yang dipilih ini.

Mudah-mudahan pegawai kerajaan juga melihat dedikasi anak-anak ini dan memutuskan untuk membiayai kesemua mereka untuk menyertai Jambore Provinsi.

Terbaik anak-anak pengakap lelaki muda dari Casoon Elementary di Filipina!!

VIDEO:

Sumber: FACEBOOK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*