Ngeri. Nelayan Lari Ketakutan Jumpa Anaconda Besar Depan Mata

Nelayan lari ketakutan jumpa Ular Anaconda Besar!! Netizen: “Saya akan mempunyai mimpi buruk sekarang..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

*Video penuh diakhir artikel

Sedikit info mengenai Anaconda: Anaconda atau anaconda hijau (Eunectes murinus) adalah salah satu ular terbesar di dunia. Ia adalah spesies boa yang tidak berbisa dari Amerika Selatan. Ia adalah ular hidup terpanjang yang paling tebal, paling berat, dan terpanjang kedua di belakang python reticulated. Istilah “anaconda” biasanya bermaksud spesies ini.

Ular gergasi ini (yang juga dikenali sebagai boa air) tinggal di kawasan berpaya tropika Amerika Selatan. Ia menghabiskan banyak masa dalam air cetek, tersembunyi daripada mangsa yang tidak curiga. Anacondas melahirkan anak muda; 20 hingga 40 ular bayi dilahirkan pada satu masa. Spesimen terbesar diukur 17.1 kaki dan berat 215 pound.

Semua ular adalah karnivor (pemakan daging). Anacondas kebanyakannya berburu pada waktu malam. Anacondas membunuh dengan membendung mangsa (meremas) mangsa sehingga tidak dapat lagi bernafas. Kadang mereka menenggelamkan mangsa. Seperti semua ular, mereka menelan seluruh mangsa, kepala terlebih dahulu.

Rahang atas dan bawah anaconda dilekatkan pada satu sama lain dengan ligamen lentur, yang membiarkan ular menelan haiwan lebih luas daripada dirinya sendiri.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Nelayan lari ketakutan jumpa Ular Anaconda Besar!! Saksikan

TONTON VIDEO: 

Kejam!! Trak ingat dia badan besar.. buli lori kecil kat jalan raya.. Tengok Cam Mana Lori Kecil ni Balas Dendam..

 

*Video penuh diakhir artikel

Kejam!! Trak Ingat Dia Badan Besar.. Buli Lori Kecil Kat Jalan Raya.. Tengok Cam Mana Lori Kecil ni Balas Dendam.. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai buli kat jalan raya: Buli kat jalan raya adalah tingkah laku agresif atau marah yang dipamerkan oleh seorang pemandu kenderaan jalan raya, yang termasuk isyarat kasar dan menyinggung, penghinaan secara lisan, ancaman fizikal atau kaedah memandu berbahaya yang disasarkan kepada pemandu lain atau pejalan kaki dalam usaha untuk menakut-nakutkan atau melepaskan kekecewaan. Buli jalan raya boleh menyebabkan pergolakan, serangan dan perlanggaran yang mengakibatkan kecederaan fizikal yang serius atau kematian. Ia boleh dirujuk sebagai kes melampau memandu yang agresif.

Tingkah laku pemandu yang tertekan bergantung pada kebolehan mengendali pemandu. Umumnya, pemandu yang mencatat ujian agresif yang tinggi menggunakan strategi konfrontasi langsung ketika menghadapi tekanan semasa memandu. Strategi termasuk honk tanduk panjang, mengalir, memanjat dan cuba melawan pemandu lain.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat dan pandangan semata-mata. Sekarang mari sama-sama kita tonton video di bawah. Kejam!! Trak Ingat Dia Badan Besar.. Buli Lori Kecil Kat Jalan Raya.. Tengok Cam Mana Lori Kecil ni Balas Dendam.. Saksikan

TONTON VIDEO:

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih 🙂

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Go go Tular

Sumber – dharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *