Kerap digangu dengan mesej lvcah, wanita ini tampil berani dedah perangai jijik lelaki ini

Seorang gadis mendakwa dia dig4nggu seorang lelaki tidak dikenali yang kerap menghantar mesej berbaur lvcah di akaun Instagram miliknya.

Menerusi ciapan di Twitternya, Batrisya Balqis turut mendedahkan mesej lvcah yang dihantar pemuda tersebut kepadanya sejak beberapa bulan lalu.

Perkongsian gadis berusia 19 tahun itu dengan kapsyen ‘I’ve known this diisgusting guy too and he keep dm-ed me telling nak tu nak ni. Sumpah tak serik kau ni, I hope you get what you act deserve man’ menjadi tular di Twitter.

Tanpa diduga terdapat beberapa gadis berkongsi pengalaman mereka turut diganggu lelaki yang sama. Malah ada yang mengakui mengenali lelaki terbabit yang disifatkan berbeza dengan perwatakannya semasa di dalam kelas.

Antara mesej lucah yang diterima Qish daripada pemuda berusia 19 tahun itu.

Batrisya Balqis atau lebih mesra disapa Qish berkata dia terpanggil untuk berkongsi perkara itu kerana tidak mahu ramai gadis lain menjadi m4ngsa lelaki tersebut.

“Saya tak kenal dia. Tapi dia DM saya melalui Instagram. Mula-mula saya tak perasan mesej dia tapi dia keep DM start awal bulan Januari hinggalah pertengahan Mei lalu.

“Mula-mula tu mesej dia OK tapi bila dah lama-lama makin mel4mpau. Bila dah sampai tahap dia ajak jumpa, saya beritahu family. Bukan apa riisau kalau dia betul-betul tahu lokasi saya tinggal.

“Jadi saya pun saja share mesej-mesej yang dia hantar. Tak sangka ramai perempuan yang pernah kena macam saya daripada lelaki yang sama,”

Jelas Qish, dia terpaksa meminta bantuan sepupunya untuk meny4mar sebagai dirinya bagi mengetahui sama ada akaun tersebut p4lsu atau sebaliknya.

“Dia mesej ajak video call saya t4kutlah. Jadi sepupu saya call guna handphone dia berlakon jadi diri saya sebab nak tengok sama tu akaun f4ke atau betul-betul dia.

“Bila sepupu saya video call nampak dia tengah buat on4ni. Kiranya dia ajak video call tu untuk memuaskan n4fsu dia. Bila dia tahu orang tu bukan saya dia terus ‘off’ phone dan ‘block’ nombor tu,” katanya.

Antara komen netizen dalam posting Qish.

Gadis berasal dari Johor Bahru itu berkata dia pada awalnya merancang untuk membuat laporan p0lis tetapi terpaksa menangguhkan niatnya itu gara-gara mesej daripada ibu pemuda itu.

“Mak lelaki tu ada WhatsApp saya merayu jangan ambil apa-apa tindakan atau buat laporan po0is. Dia siap minta maaf bagi pihak anak dia.

“Perempuan yang pernah dapat mesej lvcah dari lelaki tu pun terpaksa tarik balik laporan polis dia kerana kasihan dengan mak dia.

“Saya pun masih buntu. Kalau buat laporan polis kesian pula dekat mak dia tapi kalau tak buat t4kut jadi lagi t3ruk pula,” katanya.

Namun rata-rata netizen menggesa Qish membuat laporan p0lis kerana lelaki itu mengeluarkan mesej berbaur vgutan.

“Dia cakap nak r0g0l pun dah boleh buat report p0lis… sebab tu satu vgutan,” tulis Mohd Zul.

“Ada bukti boleh buat report… kira gangguan s3ksual lah ni,” tulis BanHanscom.


Paparan mesej minta maaf ibu pemuda tersebut kepada Qish.

Sejak insiden itu, Qish berkata dia menetapkan mode ‘priivate’ pada akaun Instagramnya.

“Sebelum ini akaun IG saya tak priivate. Tapi bila lelaki tu kata dia screen shot gambar saya dan lepas tu nak r0g0l sayalah nak itulah nak inilah, saya terus ‘priivatekan’ akaun saya.

“Saya jadi tr4uma. Jadi saya nak nasihatkan perempuan lain supaya ‘priivatekan’ IG masing-masing. Better kita tapis dulu friend request kita,” katanya.

Sumber: mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *