“Kahwin atas dasar cinta bukan nafsu…” – Suami muda ini setia jaga isteri, raih rasa hormat netizen

Dikala ramai yang menyimpan tanggapan buruk terhadap lelaki, yang kebanyakkan bersifat tidak setia dan sanggup menceraikan isteri hanya kerana wanita lain.

Namun, masih wujud lagi lelaki bergelar suami setia yang sanggup bersama si isteri diwaktu susah mahupun senang, kerana perkahwinan yang dibina atas dasar cinta bukannya nafsu semata-mata.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah yang terpaksa ditempuh oleh Abdul Rahim Alias, 25 apabila isterinya kini terlantar sakit sejak November tahun lalu.

 

Isteri hadapi asma yang kronik

Menurut Abdul Rahim, isterinya Shahidatul Nadiana Suhaimi menderita penyakit asma kronik, difahamkan isterinya sememang menghidap asma sejak zaman remaja lagi sebelum keadaan bertambah teruk hujung tahun lalu.

Shahidatul mengalami sesak nafas selepas menjalani ujian imbasan x-ray di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), menyebabkan wanita itu kini tidak sedarkan diri sehingga sekarang.

 

Mahu lihat isteri kembali senyum

Walaupun reda dengan ujian yang diberikan kepadanya dan isteri, namun jauh di sudut hati lelaki ini mahu melihat isterinya kembali sihat seperti dahulu.

 

Kos rawatan semakin tinggi, ramai yang bantu

Mengakui pendapatannya sebagai petani tidak mencukupi untuk menanggung kos perubatan isterinya, tetapi Abdul Rahim sebaliknya bersyukur kerana ramai pihak yang datang membantu termasuk daripada PERKESO dan JKM.

Bercakap kepada media, hampir RM2,000 perlu dibelanjakan untuk menampung kos membeli susu khas, lampin pakai buang, kos menyewa ambulans setiap kali temu janji termasuk sewa mesin oksigen RM350.

Disebalik penderitaan yang dialami sang isteri, pasti di dalam jiwanya meronta-ronta untuk bangun menjalankan tanggungjawab sebagai seorang.

Namun, Shahidatul Nadiana boleh dianggap sebagai isteri yang bertuah kerana memiliki seorang suami yang setia menjaga dan menyayanginya sepenuh hati.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih 🙂

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Go go Tular

Sumber : Berita Harian, Pokcek Dah & PERKESO Kota Bharu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *