Ibu jari Ketua Polis Daerah Besut gagal diselamatkan selepas ditet4k – Ketua Polis Terengganu

MARANG:

Ibu jari kanan Ketua Polis Daerah Besut, Suprintendan Mohd Zamri Mohd Rowi yang putus ditet4k lelaki kurang siuman gagal berfungsi.Ketua Polis Terengganu, Datuk Aidi Ismail berkata pembedahan untuk menyambungnya juga tidak berjaya.

Menurut Aidi, pembedahan yang dilakukan pakar perubatan Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan pada Jumaat lalu turut dikesan ibu jari kanan Ketua Polis Daerah Besut, Suprintendan Mohd Zamri Mohd Rowi yang putus ditet4k lelaki kurang siuman gagal berfungsi.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Aidi Ismail berkata pembedahan untuk menyambungnya juga tidak berjaya.

Menurut Aidi, pembedahan yang dilakukan pakar perubatan Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan pada Jumaat lalu turut dikesan menyebabkan risiko komplikasi kepada otak Mohd Zamri.

“Jari memang tidak dapat diselamatkan kerana sudah pun ada jangkitan namun jika dibiarkan, dia akan berjangkit pada otak. Kita masih lagi menjalankan siasatan suspek telah direman 7 hari bagi membantu siasatan,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

 


Beliau berkata Mohd Zamri kini dalam keadaan stabil dan masih menerima rawatan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).

Pada Mohd Zamri cedera selepas ditet4k oleh seorang individu dikenalinya.

 


Kejadian berlaku di hadapan rumah mangsa di Jerteh, Besut kira-kira jam 12.50 tengahari.

Ekoran kejadian itu mangsa mengalami kecederaan putus ibu jari kanan dan luka di belakang kepala.

 

Sumber: Astro Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *