Hanya Kerana Cabvt Gigi Geraham, Gadis Cantik Ini M4ut! Rupanya Inilah Puncanya.. Jangan Ambil Remeh Perkara Ini!

Hanya Kerana Cabvt Gigi Geraham, Gadis Cantik Ini M4ut! Rupanya Inilah Puncanya.. Jangan Ambil Remeh Perkara Ini!

Tumbuhnya gigi geraham amatlah meny4kitkan. Malah ada sesetengan daripada kita akan mengalami demmam dan p3ning kepala apabila tumbuhnya giigi geraham. Ada juga yang tidak boleh makan dan minum seperti biasa , hinggakan sakiit dan bengk4k pada muIut serta pipi.

Biasanya pada usia 21 tahun seseorang akan memiliki 32 batang gigi termasuklah gigi geraham. Ada juga yang tumbuh pada usia muda. Gigi geraham ini merupakan gigi yang terakhir akan tumbuh diantara gigi – gigi yang lain.

Oleh sebab itu, gigi geraham ini akan mer0bek pada bahagian gusi lalu mengakiibatkan rasa sakiit pada seseorang.

Remaja cantik yang bernama Puteri Asih berusia 17 tahun terpaksa menderita dan menahan sakit selama hampir dua tahun sebelum beliau menghembhuskan nafas yang terakhir semalam 13/17 jawa tengah.

Puteri Asih telah menghidap Tum0r Ginggiiva akibat tersalah cabvt gigi geraham.

Ahli keluarga mended4hkan pada awalnya anak kedua mereka itu hanya mengalami sakiit gigi geraham, tetapi setelah membuat pemeriksaan di klinik kesihatan doktor menyarankan suapaya anak mereka segera mencabbut gigi tersebut.

Tetapi selepas beberapa minggu giginya dicabut , gigi sekitar turut tanggaI satu persatu.

Akibat daripada itu , hidung Puteri tidak berhenti mengeluarkan hiingus, pipinya pula semakin hari semakin membengkak dan menimbulkan benj0Ian kecil dan ker4s seolah – oleh seperti bisvl .

Hari berganti hari , tubuhnya yang dulu kuat dan berisi ,penuh dengan senyuman beransur mengechut dan mengeriing hingga beliau tidak boleh berjalan seperti biasa. Senyumannya juga kian pudar dan puchat akibat dari peristiwa ini.

Sudah hampir dua tahun beliau menderiita penyakiit ini, malah Puteri terpakasa melakukan terapi dalam 3 hari sekali, terakhir keadaan beliau semakin hari semakin sukar apabila keadaan ek0nomi keluarganya tidak begitu stabil.

Pada pertengahan bulan Januari, Puteri, menjalani pemedahan laser, akan tetapi pihak hpspital terpaksa menunda tarikh pemb3dahan tersebut kerana pemb3ngkakan dan benj0lan yang baru sebulan itu kelihatan seakan akan seperti tum0r.

Setelah membuat pemerikasaan rupa – rupanya tum0r ini sudah menjadi kans3r tahap 4.

Doktor terpaksa memec4hkan benj0lan di pipinya sejak daripada itu, badan Puteri menjadi pannas, malah bekas benj0lan itu juga mengeluarkan dar4h dan nanah yang busvk.

Seminggu yang lalu keadaan Puteri semakin teruk hingga gadis malang ini telah menghembuskan nafas yang terakhir di hospital besar Prof. Dr. Margono Purwokerto .

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih 🙂

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Go go Tular

sumber: paduseyh via buletinorangkampung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *