Dekati Peminat, Masdo Jual CD Ketika Persembahan..

LAIN orang, lain cara. Lain penyanyi, lain juga cara mereka untuk mempromosikan lagu kepada peminat.

BACA: Noh Puji Kugiran Masdo ‘Hadir’ Pada Masa Betul

Bagi kumpulan indie Kugiran Masdo, mereka lebih berminat dengan cara menjual sendiri cakera padat (CD) kepada peminat ketika mereka melakukan persembahana.

Itu juga salah satu cara kelainan yang dipilih oleh mereka berbanding penyanyi  lain yang kebanyakannya akan memasarkan lagu melalui platform digital.

Bukan sahaja CD, mereka juga akan turut menjual kameja-T setiap kali melakukan persembahan di mana-mana sahaja.

Menurut Ali Sariah yang merupakan vokalis kumpulan tersebut, mereka berasa sangat teruja kerana peminat sudah mula bertambah selepas sering muncul dalam sisi festival hipster, Gegaria anjuran Media Prima Berhad (MPB) dan persembahan lain.

“Alhamdulillah, saya anggap ini semua rezeki. Saya terkejut melihat sambutan yang diberi peminat.

“Kami bersyukur kerana muzik yang dimainkan boleh diterima dan peminat juga menghafal lirik lagu kami,” kata Ali dipetik daripada BH Online.

Kugiran Masdo dianggotai oleh empat orang anak muda berjiwa besar iaitu Ali sendiri, Azham Ahmad(dram), Putu Ceri (bass/vokal) dan Asmawi (gitar/vokal).

Dalam masa yang sama, mereka turut berasa gembira apabila lagu nyanyian mereka diputarkan dekat mana-mana stesen radio tempatam.

“Kalau ada kesempatan untuk dimainkan lagu-lagu kami di stesen radio, mengapa tidak bukan? Tidak salah rasanya untuk kami mencipta nama di arus perdana dan tidak hanya kekal sebagai band indie semata-mata,” tambahnya lagi.

Antara lagu nyanyian mereka ialah Teruna dan Dara, Bercanda Di Malam Indah, Bunga dan banyak lagi.

Kini, mereka sedang giat mempromosikan album baharu berjudul Selamat Tinggal Pujangga yang berkonsepkan pop klasik.

Pada 24 Februari ini, Kugiran Masdo bakal membuat persembahan siri ketika GegaRia yang bertempat di perkarangan Stadium Darul Makmur, Kuantan, Pahang.

Sumber: Mynewshub.cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *