Bersorak emosi tengok Harimau Malaya, peminat cilik akhirnya jumpa Sumareh

Selepas sorakan penuh emosi ketika menyaksikan perlawanan bola sepak antara Malaysia menentang Indonesia pada Khamis lalu, peminat cilik ini mengalami debaran yang berbeza.

Menerusi laman Facebook Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Omar Saiful Razman mendapat kejutan apabila berpeluang untuk bertemu dengan Sumareh dan beberapa pemain skuad Harimau Malaya.

View this post on Instagram

Finally got to meet this amazing kid Omar ❤️

A post shared by Mohamadou Sumareh (@sumareh_jnr26) on

Pertemuan itu juga untuk memberi tiket kepada kanak-kanak berusia lapan tahun itu bagi menyaksikan perlawanan Harimau Malaya menentang Emiriah Arab Bersatu (UAE) pada Selasa ini.

View this post on Instagram

Selamat pagi Malaysia! 🇲🇾☺️ Yesterday has been an unforgettable experience to me & family. We received an overwhelming respond by all the Malaysians towards my home-video of Omar celebrating the last minute goal from Sumareh in IDN vs MAS match last Thursday. Terharu membaca kata-kata semangat yang diberikan kepada Omar. Memang betullah SPORTS UNITES US ALL 💪🏼 Omar memang peminat setia sukan bola sepak & tidak pernah luntur semangatnya bermain & menyokong pasukan Malaysia. Terima kasih semua atas ucapan & doa-doa buat Omar. Dan tak kurang juga yang sedia nak belanja Omar tiket perlawanan. Berkat doa & permintaan daripada anda semua InsyaAllah Omar akan bersama-sama menyanyikan lagu NEGARAKU di Stadium Nasional Bukit Jalil pada tanggal 10 September nanti. Malaysia Boleh 🇲🇾 #RisingTogether #BangkitBersama #TeamMalaysia #MalayanTiger #HarimauMalaya #bullyingOmar

A post shared by Nadiya Nisaa K (@nadnisaa) on

Selain dapat bersalaman dan berbual dengan Sumareh, Omar juga kelihatan berjumpa penjaga gol kebangsaan, Mohd Farizal Marlias.

Terdahulu, pelakon Nadiya Nisaa berkongsi mengenai anaknya itu sehingga tular di laman media sosial ketika perlawanan Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta pada Khamis lalu.

Sumber : FAM via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *